© Rootsville.eu

August Kann (Nor)
tiltle: How Did All These People Get Into My Room
music: Singer-songwriter
release date: 2019
info artist: August Kann
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2019


August Kann kwam al op zeer jonge leeftijd in aanraking met muziek. Later volgde hij aan de "Norwegian Academy of Music" de richting vocale jazz. Zijn muzikale crossroad liepen over pop naar soul & funk met de band "Freddie Panda". Op deze "How Did All These People Get Into My Room" laat hij zich begeleiden door Håkon Aase (viool en piano), Fredrik Karwowski en Jørgen Kasbo (elektrische gitaar), Bjørn-Even Verbeke (piano) Martin Morland (basgitaar) en Ivar Myrseth Asheim (drums). Ook de stem van een Thea Emilie Wang is aanwezig op de plaat.

Daar er geen lay-out beschikbaar was bij dit schijfje werd het vooreerst een zoektocht naar, wat, hoe en waar. Het album betreft 9 nummers waarbij de invloed van een Paul Simon wel heel duielijk aanwezig is, misschien een beetje teveel om deze August Kann op een pied-de-stal te plaatsten. Nummers als "This Smells Like Paris" en "You Don't Need me" zouden een copy kunnen zijn van Paul Simon. Ook de invloed van een Nick Drake is opmerkelijk te noemen.

"How Did All These People Get Into My Room" werd een album met ingetogen nummers die zich ergens bevinden tussen pop en folk. Helaas lijkt het een ietsje teveel op "Graceland" en met een opleiding in jazz mag je toch net dat ietsje meer verwachten. Hopelijk vindt hij zijn weg en kan zo zijn eigenheid komen te creëren.

tracks:

  1. Girl Behind The Trees
  2. This Smells Like Paris
  3. How Did All These People Get Into My Room
  4. You Don’t Need Me
  5. Louie
  6. This Is Bad
  7. The Law Is The Law
  8. Brother
  9. Green Out Of Grey